Dyreartikler

Vi har i butikken et bredt udvalg af liner, seler og halsbånd i en god kvalitet til både hunde og katte.

Mange hunde kan have gavn af at gå med sele frem for halsbånd. Seler er også med til at forbygge skader på hundens led og vi har sammen med vores dyrlæge med efteruddannelse i kiropraktik udvalgt vores seler i butikken.

Derudover har vi madskåle, senge, løbetidstrusser, mundkurve, flåttænger mm. Skulle du ønske noget vi ikke lige har i butikken, så spørg endelig personalet, da rigtig meget kan lade sig gøre.

Pleje af hund og kat:

Vi fører et bredt udvalg af kamme, børster og negleklippere.
Vi har blandt andet trimmeknive, furminator, udfilterknive, kamme, bløde børster, karter, loppekamme mm. Vi vil meget gerne hjælpe dig med din hund eller kats pels, og skulle der være noget vi ikke kan svare på, så kan vi anbefale gode og dygtige hundefrisører, som i mange tilfælde kan hjælpe.

Det kan i den kolde tid være godt at behandle din hunds poter med potevoks eller give den sko på. Dette forhindrer at hundens trædepuder sprækker ved frost og/eller irriteres voldsomt af salt fra vejene.

Lopper hos hund og kat

Vi vil meget gerne hjælpe dig med dit loppeproblem og vi ved altid det nyeste indenfor lopper på hund og lopper på kat. Der er stor forskel på hvordan de forskellige produkter virker og hvad der netop kunne dække jeres behov. Lopper på hund og kat kan være årsag til vedvarende kløe og kan i nogle tilfælde medføre loppeallergi. Desuden kan lopper overføre bændelorm og bakterielle infektioner ved bid. Mange loppemidler beskytter også mod flåter. Flåter kan overføre forskellige sygdomme både til mennesker og dyr, her kan blandt andet nævnes Borreliose.

Vi har valgt at føre følgende produkter til hund; Bravecto, Prac-tic, Bayvantic, Seresto og Capstar og følgende produkter til kat; Frontline, Advantage, Seresto og Capstar. Ønskes andre kan det bestilles hjem.

Kig ind i butikken, vi vil meget gerne rådgive dig om bekæmpelse af lopper.

Shampooer og rensemidler

Vi fører et bredt udvalg af shampooer, både til hunde og katte med og uden et særligt behov.
Vi anbefaler at man vasker hunden hvis der er behov for det. Det er dog meget vigtigt at man ikke bader sin hund i 48 timer før og efter loppebehandling, da behandlingen i sådanne tilfælde kan være spildt. Ved hudproblemer, kan der vælges en medicinsk shampoo – ofte startes dette i samråd med en dyrlæge.

Der kan også være behov for diverse rensemidler, her tænker vi på ørerens, forhudsrens, øjenrens og sårspray.
Ved ørerens skal der selvfølgelig tages hensyn til om der er eller har været et øreproblem vi evt. skal/kan forebygge. Nogle hunde danner bare meget ørevoks og har behov for at blive renset op en gang i mellem med en neutral ørerens. Andre har måske tendens til tilbagevendende øreproblemer og kan have mere individuelle behov.

Mange hanhunde har forhudsbetændelse og det er oftest ikke noget der generer hunden, men det kan være generende for ejeren at han går og ”drypper” inden døre. Dette kan i rigtig mange tilfælde afhjælpes ved kastration, ønsker man ikke dette kan man ved jævnligt at rense forhuden med forhudsrens forebygge problemet.

Nogle hunde- og katteracer kan have problemer med at øjne løber i vand og dermed fanger de skidt og snavs, som kan ses under øjet, det kan i nogle tilfælde misfarve pelsen på de lyse racer. Øjenrens går ind og løsner skidtet og kan i nogle tilfælde afhjælpe misfarvninger.

Hvis dit dyr har fået et lille overfladisk sår som det ikke kan lade være, piller i den forbinding som dyrlægen har lavet eller vedvarende slikker på et bestemt sted på kroppen, kan dette i mange tilfælde forhindres ved at komme sårspray på stedet. Sårspray er let desinficerende og desuden lugter og smager det grimt, derfor vil hunde ikke have så stor tendens til at slikke/pille i såret.

Mundhygiejne

Vi anbefaler at du børster tænder på dit dyr dagligt, for at forebygge tandproblemer. Herved ville du også nemmere opdage eventuelle ændringer i munden på dit dyr og dermed kunne kontakte dyrlægen inden det er for sent.

Vi forhandler forskellige tandbørster og vil meget gerne rådgiver dig om hvordan du kommer i gang med tandbørstning. Vi har selvfølgelig også den rigtige tandpasta til dit dyr, hunde og katte må nemlig IKKE bruge human tandpasta.

Hvis det ikke er muligt at børste tænder, kan man få alternativer som blandt andet kan tilsættes foderet eller vandet. Derudover er det også rigtig godt for hunde og katte at bruge deres mund til at tygge med, det er mekanisk med til at forbygge dannelsen af tandsten. Vi fører blandt andet en tanddiæt der har dokumenteret effekt på reducering
af tandsten, samt forskellige tyggeben.

Dette kan alt sammen være med til at forbygge og forbedre mundhygiejnen hos dit dyr.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.