Adfærdsrelaterede produkter

Legetøj

Vi har et bredt udvalg af KONG legetøj.

Både varianter som egner sig til almindelig leg med hunden eller katten – altså hente/bringe lege, og et stort sortiment af de varianter der egner sig til aktivering og mental beskæftigelse af hunden eller katten. Sagt med andre ord, noget hvor dyret skal tænke sig om for at få en belønning (foder eller godbidder).

KONG er et meget stærkt produkt og kan holde til rigtigt meget. Legetøjet kan med fordel bruges når man skal træne sin hund til at være alene hjemme.

Et andet kendt varemærke som vi også fører, er Nina Ottesens Aktivitetsspil. Disse er dog mere beregnet til at man laver det sammen med hunden eller katten. Her udfordres dyret mentalt på mange niveauer.

Disse spil er alle lavet i plast og kan rengøres i opvaskemaskinen.

Feromoner, kosttilskud og relaterede produkter

Vi forhandler de velkendte CEVA-produkter, ADAPTIL (D.A.P.®) og Feliway®. Dette er produkter der kan bruges ved nervøse hunde eller katte.

Det kan blandt andet bruges til køresyge, nytårsangst, separationsangst, tilvænning af nye ting/dyr (træning), urenlighed, torden mm.

Alle pattedyr afgiver en gruppe af feromoner, der på engelsk kaldes appeasing pheromones (beroligende feromoner), hvis funktion er, at gøre hvalpene trygge.

D.A.P. (Dog Appeasing Pheromone), hundens beroligende og tryghedsskabende feromon, afgives fra kirtler i huden omkring patterne. D.A.P. afgives af tæven fra dag 3-5 og kan fortsætte i op til 4 mdr. efter fødslen. D.A.P. har betydning for hvalpenes binding til tæven samt hvalpenes tryghed. Gennem D.A.P. knytter hvalpene stærke bånd til tæven og holder sig i tævens nærhed da feromonerne gør dem trygge. Feromonerne er også medvirkende til at hvalpene har mod på at vove sig ud og undersøge omgivelserne i nærheden af tæven.

Studier har vist, at alle hunde kan opfatte D.A.P.- feromonet, - uanset alder. Dermed kan D.A.P. anvendes i situationer hvor hundene er utrygge og angste. De stressrelaterede reaktioner ses typisk som ødelæggelsestrang, gøen, urenlighed i huset og problemer med at være alene hjemme. ADAPTIL indeholder en kopi af D.A.P. - feromonet, og er dermed med til at skabe en følelse af naturlig tryghed og velvære.

ADAPTIL til hunde fås i spray, diffusor, og halsbånd

Ved forandring i kattens omgivelser (f.eks. flytning, ommøblering, ankomst af nye personer eller dyr) eller hvis katten er ængstelig, kan der udvikles en tilstand af stress og uro. Kattens adfærd kan forandres, og den kan begynde at strinte, kradse, få nedsat lyst til kontakt, leg og mad. I disse situationer hjælper Feliway® katten til at genfinde sin naturlige balance. Feliway® er en syntetisk kopi af det der kaldes kind-feromonet, som signalerer til katten at ”her er der trygt og godt at være”.
Feliway® til katte fås i spray og diffusor.

Desuden fås Zylkene som er et kosttilskud i kapselform til både hund og kat. Zylkene har en beroligende effekt på dyret og kan bruges ved dyrlægebesøg, kloklip, nytår, torden mm. Zylkene er lavet af kasein, som er et mælkeprotein, der har vist sig at have beroligende effekt på hunde og katte.

 

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.