Kropskontrol til hunde i alle aldre

Hvilke hunde har glæde af træningen?

Alle hunde kan have glæde af træningen, hvor der er fokus på kropskontrol.

  • Unge hunde lærer en bedre styring af kroppen og korrekt bevægemønster, så dårlige vaner undgås. Der opbygges en god selvtillid i mødet med fysiske udfordringer og en generel skadesforebyggelse opnås.
  • Hunde med skader eller begyndende slid af kroppen kan få styrket muskulatur, balance og kropskontrol.
  • Ældre hunde, hvis naturlige ældningsprocesser i kroppen er sat i gang, kan mindske nedbrydelsen af muskler. Sørge for at hunden så vidt muligt fortsætter det naturlige bevægemønster og herved forebygger skader. Forlænger hundens livskvalitet ved at vedligeholde kroppens motorik og styrke.

Hvad består træningen af?

Træningen er bygget op omkring styrkelse af muskulaturen og led samt bevægeligheden ved at træne balance og kropskontrol. Ved brug af forskellige øvelser, der både er med og uden redskaber, trænes hunden i at kontrollere egne bevægelser og bruge muskelgrupper korrekt. Bevægemønstre øves, og der vil være fokus på udstrækning, så der opnås en forbedret fleksibilitet og smidighed.

Al træning foregår i et roligt og kontrolleret tempo, hvilket betyder, at alle aldersgrupper kan deltage.

Træningen varetages af Lotte Westergaard, som til dagligt er ansat i behandlingsafsnittet på Ribeegnens Dyrlæger. Lotte er uddannet Veterinærsygeplejerske og har speciale i fysioterapi af hunde og katte.

Det er også muligt at booke behandlinger på klinikken. Lotte laver eks. laserterapi, massage, genoptræning efter skader og tilpassede træningsplaner.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.